Soorten leningen

Voordat u gaat geld lenen is het belangrijk dat u alle soorten leningen kent. Wanneer u alle soorten leningen kent en begrijpt kunt u namelijk de beste keuzen maken voor u eigen lening. Elke lening heeft verschillende voordelen en nadelen, het is daarom verstandig om alle leningen met uw eigen situatie te vergelijken. Dan kunt een lening die het beste bij u past kiezen.

Overzicht enkele soorten leningen:

Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van de meest voorkomende soorten leningen.

Doorlopend krediet
Het doorlopend krediet wordt vaak door mensen afgesloten die graag wat geld achter de hand willen hebben. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer ze over een lange termijn verschillende dingen moeten betalen.

Persoonlijke lening
De persoonlijke lening is samen met het doorlopend krediet een van de belangrijkste soorten leningen. Deze lening soort wordt vaak afgesloten wanneer een aankoop met een groot bedrag wordt gedaan, bijvoorbeeld een auto.

Mini lening
De mini lening is een bijzonder soort lening. Een mini lening valt namelijk onder andere voorwaarden dan overige leningen. Een mini lening kan tot maximaal 750 euro en er hoeft geen BKR toetsing uitgevoerd te worden. Dit kan voor veel mensen een voordeel zijn. Een nadeel is de relatief hoge rente die gepaard gaat met een kleine lening.

Keuze soorten leningen

Er zijn dus vele soorten leningen, het is dus van groot belang dat u zich goed laat adviseren bij de keuze van een lening. Ook wanneer u over gaat tot snel geld lenen moet u geen overhaaste beslissing maken. Met de juiste keuze voor een lening kunt u daar in de toekomst veel profijt van hebben.