Let op! Geld lenen kost geld.

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Naam      Waarom deze aanbieder?
FerratumSnel geld nodig? Vandaag geld gestort! BKR registratie geen bezwaar Vandaag geld
Nationale NederlandenHet bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Gratis offerte
KredietSpotterKredietSpotter, 9 uit 10 dat zij de goedkoopste zijn! Gratis offerte

Studiefinanciering

Studiefinanciering krijgt een student van de Nederlandse overheid. Daarmee kunnen de studiekosten, (een deel) levensonderhoud, de ziektekostenverzekering en collegegeld worden betaald. Studiefinanciering (student lening) krijg je niet vanzelf. Deze dient aangevraagd te worden bij de IB-Groep. Studiefinanciering wordt pas uitbetaald wanneer er aan alle voorwaarden wordt voldaan. In het hoger onderwijs wordt studiefinanciering altijd uitgereikt als een prestatiebeurs. Naast je stufi kan je als student ook goedkoop lenen. Deze lening tegen lage rente moet je binnen enkele jaren na je studie aflossen.

Studiefinanciering MBO

Wanneer je 18 jaar of ouder bent en een voltijd opleiding volgt in het beroepsonderwijs/MBO heb je normaal gesproken recht op studiefinanciering. Wanneer je hiervoor in aanmerking komt start de studiefinanciering de eerste maand van het kwartaal dat volgt op je 18e verjaardag.

Studiefinanciering kan bestaan uit een:

  • Basisbeurs
  • Aanvullende beurs
  • Rentedragende lening
  • OV-studentenkaart

Wanneer je als student een beroepsopleiding op niveau 1 of 2 doet dan is je studiefinanciering altijd een gift. Wanneer je klaar bent met je opleiding betaald je eventuele alleen een rentedragende lening terug. Wanneer je je opleiding op niveau 3 of 4 volgt dan krijg je studiefinanciering als prestatiebeurs.

Recht op studiefinanciering geldt zolang je staat ingeschreven.

Studiefinanciering berekenen voor HBO

Wanneer je voltijd (of duaal) een opleiding volgt aan een hogeschool/HBO of universiteit volgt heb je normaal gesproken recht op studiefinanciering. Indien je recht op studiefinanciering heb je ook recht op de OV-studentenkaart.

Deze studiefinanciering wanneer je op een hogeschool of universiteit zit kan bestaan uit een:

  • Basisbeurs
  • Aanvullende beurs
  • Rentedragende lening
  • Collegegeldkrediet
  • OV-studentenkaart

In het hoger onderwijs wordt de studiefinanciering als prestatiebeurs verstrekt. Dat houdt in dat de financiering eerst als lening wordt uitbetaald. Wanneer er voldoende wordt gepresteerd wordt de studentenlening achteraf omgezet in een gift. De rentedragende lening en het collegegeldkrediet moet na de opleiding wel worden terugbetalen.

Studiefinanciering aanvragen

Mocht de studiefinanciering niet toereikend zijn, kan er altijd extra geld worden geleend bij een kredietverstrekker. Wij hebben de betere geldverstrekkers verzameld op deze website. Als student lenen is heel normaal, studenten verdienen na hun studie dit vaak zeer snel terug. Maak een keuze en vraag gratis een geheel vrijblijvende lening offerte aan!

Deel deze pagina!