Let op! Geld lenen kost geld.

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Naam      Waarom deze aanbieder?
FerratumSnel geld nodig? Vandaag geld gestort! BKR registratie geen bezwaar Vandaag geld
Nationale NederlandenHet bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Gratis offerte
KredietSpotterKredietSpotter, 9 uit 10 dat zij de goedkoopste zijn! Gratis offerte

Lenen student

Als student lenen is tegenwoordig heel normaal. De student van tegenwoordig heeft vaak behoefte aan extra financiële middelen tijdens de studie en sluit daarom vaak een studentenlening / studentenkrediet af. Doordat de overheid ook bezuinigd op de studiefinanciering is het aantal lenende studenten het afgelopen jaar ook flink gestegen.

Qua studentenleningen zijn er enkele verschillende kredietaanbieders met verschillende soorten leningen. Om ook als student op weg geholpen te worden bij het lenen van geld bieden wij op deze pagina wat korte informatie voor studenten.

Lenen voor studenten

In Nederland heeft zo goed als iedere student een lening. De voornaamste reden hiervan is de basisbeurs waar iedere student recht op heeft. Deze ‘beurs’ is een onderdeel van studiefinanciering. Het woord financiering zeg het al, het betreft een student lening. Deze ‘beurs’ is een prestatiebeurs, dat houdt in dat deze wordt kwijtgescholden wanneer de studie binnen 10 jaar wordt afgerond. Daarnaast kan de student die wil lenen een aanvullende lening afsluiten los van de basisbeurs. De zogenaamde aanvullende beurs.

Lenen student in Nederland

Studenten kunnen onder meer lenen via de IB groep in Groningen, deze organisatie regelt ook de studiefinanciering. Bij deze instantie kan je ook nog extra goedkoop geld lenen als student. Het voordeel van een lening bij de IB groep is dat de rente zeer laag is en dat studenten meer dan 10 jaar erover mogen doen om de lening terug te betalen. Toch moeten studenten die naast hun studiefinanciering ook willen bijlenen, goed nadenken of het wel verstandig is. Aan een dergelijke lening zit de student in kwestie namelijk altijd een langere periode vast. De vraag is dus of de extra lening noodzakelijk is of dat er ook gekozen kan worden om meer te werken naast de studie. Naast een leuk inkomen kan dit ook goed voor de CV zijn en dus ook goed voor de toekomstige positie op de arbeid.

Via deze rekentool van de IB groep kunnen studenten eenvoudig berekenen hoeveel ze kunnen lenen: IB Groep rekentool

De lening van de IB groep heeft voor studenten de volgende gunstige voowaarden:

Voordelen lenen bij IB groep
Zeer lage rente, 1,39% in 2012
Lange looptijd mogelijk tot 15 jaar, dus lage maandlasten
Volledig boetevrij aflossen op elk moment.
Aflossen pas na je studie, minimaal € 45,91 per maand
Nooit te veel lenen door berekening op basis van woonsituatie en inkomen
Kortelopende leningen mogelijk (bv. 1 of 2 maanden)
Duidelijk online overzicht schuld

Lenen bij de bank

Echter daarnaast is het ook mogelijk om bij andere aanbieders geld te lenen, banken zoals de Rabobank en ING bieden vormen van studentenkrediet aan. De aanbieders op deze site bieden geen producten aan voor studenten. Deze kredieten zijn vaak alleen mogelijk als studenten ook een bepaalde studie volgen waar de bank een afspraak mee heeft. Studenten kunnen hiervoor contact opnemen met deze banken om naar de voorwaarden en mogelijkheden te vragen.

Deel deze pagina!