Let op! Geld lenen kost geld.

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Naam      Waarom deze aanbieder?
FerratumSnel geld nodig? Vandaag geld gestort! BKR registratie geen bezwaar Vandaag geld
Nationale NederlandenHet bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Gratis offerte
KredietSpotterKredietSpotter, 9 uit 10 dat zij de goedkoopste zijn! Gratis offerte

WOZ krediet

Het WOZ (Waardering Onroerende Zaken) krediet valt onder een doorlopend krediet. U zou de leenvorm kunnen zien als een kruising tussen het rente krediet en een hypotheek lening. Een WOZ krediet bestaat in feite uit een doorlopend krediet met een hypotheekverklaring. De hoogte van de WOZ krediet wordt op basis van de WOZ-waarde van uw woning vastgesteld.

WOZ kredieten kunnen uitsluitend verstrekt worden aan consumenten met een woning met WOZ-waarde. Deze waarde wordt jaarlijks vastgesteld op een gebruikelijke datum. Sinds enkele jaren gebeurt dit op de eerste dag van het jaar. Er wordt echter naar de waarde van het voorgaande jaar gekeken. U zou de WOZ-waarde van uw pand pas een jaar later ontvangen.

De kredietlimiet bij een WOZ krediet

Een WOZ krediet kent de kredietnemer een kredietlimiet toe. De kredietlimiet staat voor de maximale lening en wordt vastgesteld op basis van de WOZ-waarde van het onderpand. Hierdoor heeft de kredietgever meer zekerheid dat het uitgeleende geld terugbetaald zal worden. Dit resulteert voor u in een lagere rente. Geld lenen is voordeliger met een WOZ krediet en u kunt de lening in principe voor alles gebruiken: voor een verbouwing of onderhoud, voor extra financiële ruimte of zelfs voor een autofinanciering.

WOZ krediet berekenen & aflossen

U zou een WOZ krediet net zo aflossen als een normaal doorlopend krediet. U spreekt met de bank een bedrag af om maandelijks af te lossen. Meestal wordt er een percentage van de kredietlimiet of van het openstaande saldo als maandelijkse aflossing ingesteld. Ook bij het WOZ krediet wordt boetevrij aflossen doorgaans toegestaan. U mag ook opnieuw geld opnemen, maar hierdoor zou u de looptijd wel uitrekken.

Variabele rente bij een WOZ krediet

Een lening als een WOZ krediet wordt verstrekt tegen een variabele rente. Deze rente is afhankelijk van de marktrente en kan per maand verschillen. Omdat de maandlasten uit een deel aflossing en een deel rentevergoeding bestaan, speelt de variabele rente een vrij grote rol. Een lagere rente zou de looptijd van de lening verkorten, terwijl een hogere rente de looptijd zal verlengen.

Voordelen WOZ krediet aanvragen

  • Door de extra zekerheid kan er een lagere rente geboden worden op een WOZ krediet. In vergelijking met een standaard doorlopend krediet bent u altijd voordeliger uit;
  • Om uw maximale lening vast te stellen is er geen taxatierapport nodig. Het is meestal voldoende om een gemeentelijke opgave van de WOZ-waarde te tonen;
  • U betaalt geen afsluitprovisie of notariskosten. Hierdoor is het WOZ krediet vaak aantrekkelijker dan een tweede hypotheek of krediethypotheek;
  • Hoewel de maximale lening wordt vastgesteld op basis van de WOZ-waarde, is het niet verplicht om het geld aan de woning te besteden.
Deel deze pagina!