Let op! Geld lenen kost geld.

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Naam      Waarom deze aanbieder?
FerratumSnel geld nodig? Vandaag geld gestort! BKR registratie geen bezwaar Vandaag geld
Nationale NederlandenHet bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Gratis offerte
KredietSpotterKredietSpotter, 9 uit 10 dat zij de goedkoopste zijn! Gratis offerte

Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is een lening die zonder twijfel tot de populairste consumptieve kredieten van Nederland behoort. U zou de doorlopend krediet kunnen zien als een krediet die de mogelijkheid biedt tot het laten doorlopen van de leensom. Er wordt namelijk veel vrijheid geboden tot het heropnemen van afgelost krediet en het vervroegd aflossen van een openstaand bedrag.

Doorlopend krediet vergelijken

Het doorlopend krediet kent meerdere varianten (waaronder het rente krediet, spaarkrediet en WOZ krediet). Al deze leenvormen kunnen afgesloten worden voor extra financiële ruimte. Wilt u lenen om geld achter de hand te houden, dan is er een goede kans dat één van deze kredieten bij uw wensen aansluit.

Krediet limiet

U moet rekening houden met de kredietlimiet wanneer u een doorlopend krediet afsluit. Dit limiet staat voor het maximale bedrag dat u mag lenen. Het is meestal vrij gemakkelijk om deze tussentijds te verhogen. Het voordeel van geld lenen met een kredietlimiet is dat u tot niets verplicht bent. U bepaalt helemaal zelf wanneer, hoeveel en waarvoor u een kredietopname doet.

Doorlopend krediet aflossen

In overleg met de geldgever wordt er een bedrag afgesproken dat u op maandelijkse basis dient af te lossen. In de meeste gevallen gaat het om een aflossingspercentage. U zou dan bijvoorbeeld 2% van de kredietlimiet of van het openstaand saldo moeten aflossen. Het aflossen wordt bij een doorlopend krediet ook toegestaan als dit niet volgens schema gebeurt. Hierover betaalt u geen boete. Zou u vervroegd aflossen, dan zou de looptijd van de lening verkort worden. De looptijd wordt echter juist verlengd wanneer er meer geld opgenomen wordt.

Doorlopend krediet variabele rente

Hoewel het rentetarief van de persoonlijke lening gedurende de looptijd niet veranderd, heeft het doorlopende krediet een variabele rente. Dit Rentepercentages bewegen mee met de marktrente. Uw maandlasten bestaan uit rente en aflossing. Zou de rente dalen, dan zou u maandelijks meer aflossen en zou de looptijd sneller afnemen dan verwacht. Het is minder prettig als de rente zou stijgen, maar u betaalt zo wel vaste maandlasten.

Voordeel afsluiten doorlopend krediet

  • Samen met uw kredietgever spreekt u een kredietlimiet (de maximale lening) af;
  • U hebt de mogelijkheid tot het heropnemen van afgelost krediet;
  • U hoeft uitsluitend rente te betalen over het krediet dat u opneemt;
  • Boetevrij aflossen wordt toegestaan;
  • Het doorlopend krediet heeft een variabele rente. Hierdoor kan de leenrente dalen;
  • Het is goed mogelijk dat de kredietvorm aangeboden wordt met een gratis overlijdensdekking.
  • Doorlopend krediet zonder BKR toetsing is mogelijk.
Deel deze pagina!