Let op! Geld lenen kost geld.

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Naam      Waarom deze aanbieder?
FerratumSnel geld nodig? Vandaag geld gestort! BKR registratie geen bezwaar Vandaag geld
Nationale NederlandenHet bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Gratis offerte
KredietSpotterKredietSpotter, 9 uit 10 dat zij de goedkoopste zijn! Gratis offerte

Rente krediet

Het rente krediet is een vrij speciaal doorlopend krediet die meestal wordt afgesloten als consumptief krediet. Het rente krediet is anders, omdat er gedurende de looptijd geen aflossing zal plaatsvinden; het is een aflossingsvrije lening. Dit houdt in dat u elke maand alleen de rente over het uistaande saldo dient te vergoeden.

Bij andere doorlopende kredieten, zoals het WOZ krediet of spaarkrediet, wordt er altijd wel wat afgelost. De aflossing is bij het rente krediet uitgesteld tot een later tijdstip. Omdat u niets hoeft af te lossen zolang de aflossingsvrije periode strekt, profiteert u met een rente krediet van de laagste maandlasten. Bent u woonachtig in Nederland en bent u 18 tot 65 jaar oud, dan komt u, mits uw inkomen niet bestaat uit een uitkering van de sociale dienst,  in aanmerking voor een rente krediet.

Aflossingsvrije periode van het rente krediet

Gedurende de aflossingsvrije periode die bij het rente krediet hoort, hoeft u helemaal niets af te lossen. Echter hebt u wel altijd de mogelijkheid tot boetevrij aflossen. De aflossingsvrije periode bestaat meestal uit een periode van 5 jaar. Op het moment dat deze periode afloopt, kunt u, mits u hiervoor in aanmerking komt, nogmaals een aflossingsvrije periode aannemen. Wilt u dit niet, dan kunt u het rente krediet ook omzetten in een ander krediet, mét aflossing.

Kredietlimiet en variabele rente

Ook bij rente kredieten dient u rekening te houden met de kredietlimiet die u overeenkwam met uw geldgever. Dit limiet duidt het maximale bedrag aan dat u mag opnemen. Het is niet ondenkbaar dat de kredietlimiet helemaal gebruikt wordt bij een rente krediet, omdat er geen verplichte aflossing geldt. Om dan nog meer geld op te nemen, dient u de kredietlimiet te verhogen of eerst een (boetevrije) aflossing te doen om de kredietlimiet weer aan te vullen.

De lage rente die u voor een rente krediet moet betalen is variabel. Hierdoor speelt de marktrente een rol als het op uw maandlasten aankomt, omdat uw verplichte maandlasten uitsluitend bestaan uit rentelasten.

Voordelen afsluiten rente krediet

  • Aflossingsvrij geld lenen. U bent gedurende de looptijd van het rente krediet niet verplicht tot het betalen van een aflossing. Uw maandlast bestaat uit het betalen van de (variabele) rente over het openstaande saldo. Hierdoor is het rente krediet tevens de lening met de laagste maandlasten;
  • Het rente krediet biedt veel vrijheid. U mag altijd boetevrij aflossen of opnieuw krediet opnemen.
Deel deze pagina!