Let op! Geld lenen kost geld.

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Naam      Waarom deze aanbieder?
FerratumSnel geld nodig? Vandaag geld gestort! BKR registratie geen bezwaar Vandaag geld
Nationale NederlandenHet bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Gratis offerte
KredietSpotterKredietSpotter, 9 uit 10 dat zij de goedkoopste zijn! Gratis offerte

Overbruggingskrediet

Omdat het zeer lastig kan zijn om de aankoop van een nieuwe woning af te stemmen op de verkoop van het huidige huis, is de overbruggingskrediet in het leven geroepen. Met een overbruggingskrediet kunt u de overwaarde van uw huidige woning lenen om hiermee het nieuwe huis voor een deel te financieren.

Overbruggingskrediet mogelijk?

Om voor een overbruggingsfinanciering in aanmerking te komen, dient er duidelijke sprake te zijn van overwaarde in uw oude woning.

Is de huidige woning al verkocht, maar nog niet bij de notaris gepasseerd, dan zal de maximale lening als volgt berekend worden:

  • Verkoopwaarde minus hypotheekschuld staat gelijk aan het overbruggingskrediet.

Is de woning nog niet verkocht, dan wordt de hoogte van de lening meestal als volgt berekend:

  • Executiewaarde minus hypotheekschuld = overbruggingskrediet.

Overwaarde meenemen naar aankoop nieuwe woning

Meestal is het niet ondenkbaar dat u een bepaald bedrag overhoudt uit de verkoop van uw huidige woning. Het wordt echter wel een probleem als u uw huidige woning niet goed kunt afstemmen op de aankoop van een nieuw huis. De periode die zich tussen de aankoop en verkoop bevindt kan worden overbrugt met een lening; het overbruggingskrediet.

Het overbruggingskrediet is een aanvullend krediet. Met deze aanvullende lening kunt u de aankoop van die nieuwe woning alsnog afronden. Een overbruggingslening is een tijdelijke lening die direct na het vrijkomen van de overwaarde uit het oude huis kan worden afgelost.

(fiscaal aftrekbaar) rente overbruggingskrediet

Zoals er voor elke lening rente betaalt moet worden, moet deze vergoeding ook bij het afnemen van een tijdelijke lening betaalt worden. Voordeel is echter wel dat de rente fiscaal aftrekbaar is in box 1 als eigenwoningschuld. U dient hiervoor aan te kunnen tonen dat u het overbruggingskrediet hebt afgesloten ter financiering van een woning.

Looptijd bij een overbruggingskrediet

De looptijden van overbruggingskredieten zijn vaak zeer beperkt doordat het een lening is die slechts een kortere periode hoort te overbruggen. Per geldgever kan de maximale looptijd flink variëren. Meestal ligt de looptijd van een overbruggingskrediet op maximaal één, twee of drie jaar.

Voordelen afsluiten overbruggingskrediet

  • Om uw overwaarde vrij te laten komen hoeft u niet langer eerst uw huidige woning te verkopen. Met een overbruggingskrediet kunt u de overwaarde meenemen naar de aankoop van een nieuwe woning;
  • Met dit tijdelijke lening kunt u voor een bepaalde periode de lasten dragen van beide woningen;
  • Een fiscaal aftrekbare rente.
Deel deze pagina!