Let op! Geld lenen kost geld.

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Naam      Waarom deze aanbieder?
FerratumSnel geld nodig? Vandaag geld gestort! BKR registratie geen bezwaar Vandaag geld
Nationale NederlandenHet bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Gratis offerte
KredietSpotterKredietSpotter, 9 uit 10 dat zij de goedkoopste zijn! Gratis offerte

Consumptief krediet

Een consumptief krediet is geen speciale leenvorm, maar een lening die wordt afgesloten met als doel een consumptieve aankoop of andere consumptieve financiering. Consumptieve kredieten kunnen bijvoorbeeld worden afgesloten om een nieuwe auto te financieren, maar u kan er ook een afgenomen dienst mee financieren.

Het is niet altijd verstandig om een consumptief krediet te gebruiken voor het financieren van een verbouwing of het onderhoud van uw woning. Hiervoor worden hypothecaire kredieten aangeraden. U zou een consumptieve lening kunnen zien als een investering in beperkt houdbare goederen, terwijl een hypothecair krediet juist goed past bij een duurzame investering.

Verschillende soorten consumptief krediet

Zou u geld willen lenen voor een consumptief doel, dan worden de persoonlijke lening en het doorlopend krediet meestal aangeraden. Echter zijn er meer leenvormen die als consumptief krediet door kunnen, zoals het rente krediet, het WOZ krediet, het seniorenkrediet, het plus krediet, het spaarkrediet en de annuitaire lening.

De persoonlijke lening

De persoonlijke lening bevindt zich zonder twijfel in de top van de soorten consumptieve kredieten. Deze leenvorm laat u geld lenen met veel zekerheid en past goed bij het financieren van een nieuwe auto of wasmachine. De meeste eenmalige aankopen kunnen gefinancierd worden met een persoonlijke lening. De looptijd staat vast, evenals de maandlasten en het rentetarief.

Het doorlopend krediet

De doorlopende lening heeft haar naam te danken aan het feit dat de lening doorloopt, of kan doorlopen. Het is niet verplicht om meteen de gehele lening (de kredietlimiet) op te nemen. In plaats daarvan kunt u, wanneer en waarvoor u maar wilt, continu geld opnemen, zolang u de kredietlimiet niet te boven gaat. Deze lening komt juist met een variabele rente en met flexibele maandlasten.

Voordelen van een consumptief krediet

Vergeleken met de meeste hypothecaire kredieten is het afsluiten van een consumptief krediet een minder geld- en tijdrovende bezigheid. U hoeft immers geen bijkomende kosten als afsluitprovisie en notariskosten te vergoeden voor het afsluiten van een consumptieve lening.

Deel deze pagina!