Let op! Geld lenen kost geld.

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Naam      Waarom deze aanbieder?
FerratumSnel geld nodig? Vandaag geld gestort! BKR registratie geen bezwaar Vandaag geld
Nationale NederlandenHet bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Gratis offerte
KredietSpotterKredietSpotter, 9 uit 10 dat zij de goedkoopste zijn! Gratis offerte

Annuitaire lening

De annuitaire lening is een consumptief krediet en is bijna precies hetzelfde als de persoonlijke lening, alleen wordt het krediet op een andere manier afgelost. Net als bij een persoonlijke lening, blijven de maandlasten van een annuitaire lening gelijk. Ook de looptijd zal tussentijds niet wijzigen. Wat wel veranderd, is de verhouding tussen de rentelast en de aflossing.

De openstaande schuld neemt af na elke betaling. Hierdoor wordt de rentevergoeding ook steeds lager, omdat de restschuld afneemt. Het gevolg is dat u steeds meer aflost en steeds minder rente betaalt. U merkt hierdoor vrijwel niets van de veranderingen die plaatsvinden in de maandlasten.

Annuïtaire lening betalen

Wanneer u het annuitaire krediet afsluit, zult u de annuïteit moeten betalen. Een annuïteit is een periodiek te betalen of ontvangen bedrag binnen een afgesproken looptijd. Deze term wordt niet alleen gebruikt bij de annuitaire lening, maar ook bij de annuïteitenhypotheek. Bij de hypotheek wordt ook middels vaste, periodieke bedragen terugbetaald. In beide gevallen bestaat de annuïteit uit rente en aflossing. De rentelasten nemen langzaamaan af, waardoor de aflossing van de restschuld toeneemt.

Persoonlijke lening of annuitaire lening?

Hoewel er qua werking geen gegronde reden voor is, wordt de voorkeur vaak aan de persoonlijke lening gegeven. Echter biedt de annuitaire lening dezelfde vorm van zekerheid. Deze leenvorm kan daarom ook gebruikt worden voor het vervangen van een wasmachine of voor het financieren van een nieuwe auto, motor, caravan of boot. Beide leningen zijn goed voor het geval u wilt lenen voor een eenmalige aankoop.

Voordelen annuitaire lening afsluiten

  • Ook met een annuitaire lening staan u geen verrassingen te wachten. De maandlasten van het krediet blijven gedurende de vaste looptijd gelijk. U weet van te voren precies wat u te wachten staat;
  • Een kredietverstrekker loopt geen renterisico en biedt daarom meestal een lagere rente bij de verstrekking van annuitaire kredieten.

Annuïteit berekenen

Wij raden u aan om uw annuïteit te laten berekenen door een adviseur. Een annuïteit berekening is voor een goede adviseur een eenvoudige handeling. Naast de annuïteit is het van belang uw gehele persoonlijke (financiële) situatie wordt genomen in de berekening. Hier uit zal blijken of een annuitair krediet voor uw situatie geschikt is.

Deel deze pagina!