Let op! Geld lenen kost geld.

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Naam      Waarom deze aanbieder?
FerratumSnel geld nodig? Vandaag geld gestort! BKR registratie geen bezwaar Vandaag geld
Nationale NederlandenHet bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Gratis offerte
KredietSpotterKredietSpotter, 9 uit 10 dat zij de goedkoopste zijn! Gratis offerte

Rentepercentages

Rentepercentages vormen een belangrijk onderdeel bij goedkoop geld lenen. Door de hoogte van het rentepercentage wordt al voor een deel bepaald of u wel of niet voordelig kunt lenen. Aanbieders bieden allemaal verschillende rentepercentages, en omdat er zoveel aanbieders van geld leningen zijn, is het voor de consument onmogelijk om een duidelijk overzicht te krijgen van alle rentepercentages van alle aanbieders.

U kunt er daarom voor kiezen om een lening aan te vragen bij verschillende partijen. Dan kunt u van alle financieringsmaatschappijen de rentepercentages naast elkaar leggen. Zo kunt altijd een voordelig rentepercentage vinden!

Rentepercentages leningen

Voor elke elke vorm van geld lenen moet een vergoeding betaalt worden. Deze vergoeding wordt de rente genoemd. De rentepercentages kunnen flink verschillen onder de geldaanbieders. Daarom is het belangrijk om altijd goed rentepercentages te vergelijken. Zo weet u dat u altijd tegen de laagste rentepercentages kunt lenen!

Het soort lening heeft ook invloed op de hoogte van de rente die betaalt moet worden aan de kredietaanbieder. Hypothecaire leenvormen bieden bijvoorbeeld meer zekerheid en dus minder risico, vaak dus met een lage rente. Hiernaast zijn de rentepercentages die betaalt moeten worden voor hypothecaire leningen ook vaak fiscaal aftrekbaar, bijvoorbeeld wanneer het krediet gebruikt wordt voor verbouwing of onderhoud van de woning.

Rentepercentages lenen en de maandlasten

Er zijn meerdere factoren die invloed uitwerken op de maandlasten van een lening, waarvan de rente een heel belangrijke is. Meestal bestaan de maandlasten van een lening uit een deel rentevergoeding en een deel aflossing en/of premie. Stelt u zich eens voor wat lagere maandlasten voor u zouden kunnen betekenen! Zo houdt u meer over voor andere dingen of kunt u een kortere looptijd van de lening aangaan.

Deel deze pagina!