Let op! Geld lenen kost geld.

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Naam      Waarom deze aanbieder?
FerratumSnel geld nodig? Vandaag geld gestort! BKR registratie geen bezwaar Vandaag geld
Nationale NederlandenHet bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Gratis offerte
KredietSpotterKredietSpotter, 9 uit 10 dat zij de goedkoopste zijn! Gratis offerte

Rente

De rente van een lening is natuurlijk de belangrijkste informatie om te weten. De rente van een lening wilt u natuurlijk zo laag mogelijk, zodat het geld lenen u zo min mogelijk geld kost. Bij een lage rente heeft u namelijk altijd lage maandlasten. Uw maandlasten worden namelijk gevormd door de rente die u betaalt in combinatie met de aflossing.

Variabele of vaste rente

Afhankelijk van het soort lening dat u afsluit, wordt bepaald of u een vaste rente of een variabele rente moet betalen. In de basis zijn er twee soorten rentes:

  1. Variabele rente: bij een variabele rente wisselt u rente mee met de markt. Wanneer de banken de rente verhogen, wordt de rente van uw lening ook verhoogt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een doorlopend krediet.
  2. Vaste rente: bij een vaste rente worden de rentepercentages van te voren vast gelegd. U weet dan altijd waar u aan toe bent, dit is dus een zeer veilige vorm van geld lenen. Een vaste rente krijgt u onder meer bij een persoonlijke lening.

Voor dat u een lening afsluiten moet u dus goed nadenken welke rentevorm het best bij uw situatie past. Op basis daarvan kunt u de juiste lening kiezen.

Alleen rente betalen

Tegenwoordig zijn er ook kredietvormen waarbij u alleen de rente hoeft te betalen. U lost dit rente krediet niet af. Voor mensen die lage maandlasten willen en aan het eind van de looptijd de lening kunnen afbetalen is dit een ideale lening soort.

Rente bij lenen met BKR

Wanneer u een BKR codering heeft kunt u tegenwoordig nog steeds bij veel partijen terecht voor een lening. Geld lenen zonder BKR heeft echter wel een aantal nadelen. Een van de grootste nadelen is de hoge rente die u vaak moet betalen. Deze hoge rente wordt doorberekend omdat lenen zonder BKR toetsing een hoog risico met zich mee brengt. Wanneer u een negatieve BKR registratie heeft bent u immers al in betalingsproblemen geweest. Wellicht dat een creditcard zonder BKR toetsing voor u een optie is?

Deel deze pagina!