Let op! Geld lenen kost geld.

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Naam      Waarom deze aanbieder?
FerratumSnel geld nodig? Vandaag geld gestort! BKR registratie geen bezwaar Vandaag geld
Nationale NederlandenHet bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Gratis offerte
KredietSpotterKredietSpotter, 9 uit 10 dat zij de goedkoopste zijn! Gratis offerte

Onnodig rood staan met hoge rente

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlanders wel eens rood staat. Dit blijkt uit een onderzoek van de SNS bank onder meer dan 2000 deelnemers. Voornamelijk vrouwen krijgen een negatief gevoel bij rood staan, ze krijgen dit al van 50 euro rood staan. Een opvallend gegeven is dat 85% van de mensen die rood staan ook sparen.

Redenen rood staan

Uit het onderzoek blij ook dat we voornamelijk rood komen te staan door onverwachts hoge uitgaven. In dit geval is de roodstand vaak van korte duur. Maar we staan ook rood doordat we gewoon te veel uitgeven en de koopkracht achter uit is gegaan. Jaarlijks staan we in Nederland voor 10 miljard rood.

Voorkomen beter dan genezen

Bijna 80% van de deelnemers vind rood staan vervelend. De belangrijkste reden hiervan is dat het geld kost door de hoge rente die betaald wordt. Ook vinden mensen het lastig dat ze eigenlijk geld uitgeven dat ze niet hebben. Door vrouwen wordt dit probleem zwaarder opgenomen dan door mannen. Mannen vinden het pas vervelend bij een bedrag van meer dan 500 euro.

Om te voorkomen dat men rood staat wordt vooral gelet op dagelijkse uitgaven zoals boodschappen. Echter zowel mannen als vrouwen vinden het wel geoorloofd om rood te staan voor boodschappen en uitgaven voor de kinderen. Rood staan voor luxe wordt als negatief ervaren. Bij mannen is dit wel minder het geval, zij vinden rood staan voor een auto bijvoorbeeld minder een probleem.

Opvallend is dat de meeste deelnemers wel sparen terwijl ze ook rood staan, ondanks dat 90% wel weet dat spaarrente veel lager is dan de te betalen rente voor rood stand.

Geld lenen goedkoper dan rood staan

Veel mensen weten niet dat een doorlopend krediet vaak goedkoper is dan rood staan bij de bank. Op deze website kunt eenvoudig offertes voor geld lenen. Het is ook mogelijk om uw rood stand en creditcard te laten oversluiten in een goedkopere lening. Vraag direct een offerte aan en profiteer van de mogelijkheden!

Deel deze pagina!