Let op! Geld lenen kost geld.

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Naam      Waarom deze aanbieder?
FerratumSnel geld nodig? Vandaag geld gestort! BKR registratie geen bezwaar Vandaag geld
Nationale NederlandenHet bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Gratis offerte
KredietSpotterKredietSpotter, 9 uit 10 dat zij de goedkoopste zijn! Gratis offerte

Mogelijk studieschuld melding bij BKR

Studenten met veel schuld moeten worden geregistreerd bij het BKR vind het Nibud, het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. Het Nibud vindt dit een goede manier om afgestudeerde in bescherming te nemen tegen te hoge maandlasten als we een hypotheek willen afsluiten.

Geen consumptief krediet

Het Nibud is wel van mening dat de BKR registratie voor studieschuld op een andere manier moeten worden vastgelegd dan voor consumptief krediet. De rente op een studentenlening is namelijk lager en bovendien kunnen studenten veel soepeler en later terug betalen.

Wanneer de studieschuld bekend is bij het BKR hebben banken beter inzicht in de totale schuld van iemand die een hypotheek of lening wil afsluiten. De bank kan dan zelf bepalen om wel of geen lening af te sluiten. De lening kan bijvoorbeeld lager uitvallen.

Te veel studieschuld

De helft van de studenten in Nederland leent om de volledig studie te betalen, hiervan is een kwart nog een student in het eerste jaar. De gemiddeld schuld is de laatste jaren gestegen omdat studenten tegenwoordig te makkelijk geld lenen voor verkeerde redenen blijkt uit onderzoek van het Nibud.

Deel deze pagina!