Let op! Geld lenen kost geld.

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Naam      Waarom deze aanbieder?
FerratumSnel geld nodig? Vandaag geld gestort! BKR registratie geen bezwaar Vandaag geld
Nationale NederlandenHet bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Gratis offerte
KredietSpotterKredietSpotter, 9 uit 10 dat zij de goedkoopste zijn! Gratis offerte

Flitskredieten moeten harder aangepakt worden

Het aanbieden van flitskredieten (mini lening) moet harder aangepakt worden vindt MoneyView, een financieel onderzoeksbureau. Ze stellen dit op basis van een studie naar meerdere vormen van consumptief krediet.

Volgens de onderzoekers houden de aanbieders van deze vorm van snel geld lenen zich niet aan de nieuwe aangescherpte regels. Ze hebben vele mogelijkheden bedacht om toch een veel te hoge vergoeding te krijgen van consumenten die kort geld lenen bij aanbieders als Betaaldag.nl en Ferratum. De aanbieder Voorschotje.nl is al eerder door de AFM aangepakt.

Echter volgens MoneyView zijn er ook zeer betrouwbare kredietverstrekkers in Nederland. In het onderzoek komen de geldverstrekkers Comfort Leningen (Santander), Freo en Ohra goed naar voren. Zijn bieden een goede service en zijn bovendien het meest voordelig voor zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet.

Grootbanken als ABN Amro, ING en Rabobank blijken de meest flexibele leningen aan te bieden. Ze bieden vaak opties als online geld opnemen, zonder kosten vervroegd aflossen, een langere looptijd en een eventuele standaard overlijdensrisicoverzekering.

Deel deze pagina!