Let op! Geld lenen kost geld.

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Naam      Waarom deze aanbieder?
FerratumSnel geld nodig? Vandaag geld gestort! BKR registratie geen bezwaar Vandaag geld
Nationale NederlandenHet bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Gratis offerte
KredietSpotterKredietSpotter, 9 uit 10 dat zij de goedkoopste zijn! Gratis offerte

Autofinanciering

Het is bewezen dat veel consumenten geld willen lenen voor de financiering van een nieuwe auto. Voor een dergelijke grote aankoop is het meestal de beste beslissing om een aflopend krediet (bv. persoonlijke lening, seniorenkrediet of annuitaire lening) te gebruiken om de autofinanciering of autolening rond te krijgen.

Wat is een aflopende lening?

Een aflopend krediet is een geld lening die niet wordt gebruikt om geld achter de hand te houden, maar om juist een eenmalige uitgave te doen. Perfect als autofinanciering dus, want dit betreft een eenmalige aankoop.

Aflopende kredieten bieden tevens veel garanties. De maandlasten blijven gedurende de (vaste) looptijd gelijk en meestal wordt er maandelijks een vast bedrag als rentevergoeding betaalt, met uitzondering van de annuitaire lening.

Persoonlijke lening als autolening

Meestal kan de persoonlijke lening als één van de beste autoleningen worden aangeboden. Dit is een typisch aflopend krediet met vaste maandlasten en een vaste rente. De persoonlijke lening is één van de meest populaire leenvormen die Nederland kent. veel mensen willen goedkoop lenen voor een nieuwe auto, wordt de persoonlijke lening vaak verstrekt, ook onder de naam autofinanciering.

Seniorenkrediet als autofinanciering

Het seniorenkrediet kan ook worden gebruikt als autolening, maar beperkt zich tot een bepaalde doelgroep. Het seniorenkrediet is een persoonlijke lening voor consumenten met een leeftijd van tussen 65 en 72 jaar oud. Echter kan de lening niet worden afgesloten door consumenten ouder dan 68 jaar. Het seniorenkrediet dient voor het bereiken van de 72-jarige leeftijd afgelost te zijn.

Annuitaire lening als autofinanciering

Er is slechts één verschil tussen de persoonlijke lening en de annuitaire lening. Het verschil wordt gevonden in de manier van aflossen. Hoewel de maandlasten gelijk blijven gedurende de looptijd van de leenvorm, blijven de bedragen bedoelt voor rente en aflossing niet gelijk. Er wordt een steeds kleinere rentevergoeding betaalt omdat de leenschuld na elke betaling afneemt.

Welke voordelen biedt een autofinanciering?

  • Zou u lenen voor een auto middels een typische autofinanciering (zoals de persoonlijke lening), dan zou u veel zekerheid ontvangen. U betaalt vaste maandlasten gedurende een vaste looptijd en tegen een vaste rente;
  • Geldverstrekkers lopen niet het risico om geld te verliezen bij een zeer lage rente, hierdoor ligt de rente op aflopende kredieten vaak iets lager dan bij doorlopende kredieten;
  • Het is mogelijk dat autofinancieringen en autoleningen met een gratis overlijdensdekking verstrekt worden.

Autofinanciering zonder BKR toetsing

Ook voor een autofinanciering zal u bij het BKR worden getoetst. Echter een autofinanciering zonder BKR toetsing is wel mogelijk, hiervoor raden wij u aan meerdere offertes aan te vragen zodat u zelf kunt vergelijken bij welke aanbieder u wel en niet wordt getoetst. Nadeel van een autofinanciering/lenen zonder BKR toetsing is dat er vaak een iets hogere rente wordt gevraagd wegens een extra risico opslag.

Deel deze pagina!