Let op! Geld lenen kost geld.

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Naam      Waarom deze aanbieder?
FerratumSnel geld nodig? Vandaag geld gestort! BKR registratie geen bezwaar Vandaag geld
Nationale NederlandenHet bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Gratis offerte
KredietSpotterKredietSpotter, 9 uit 10 dat zij de goedkoopste zijn! Gratis offerte

Geld lenen zonder BKR toetsing

Zo als u misschien al weet is geld lenen zonder BKR toetsing zeer lastig. Maar tegenwoordig komen er steeds meer mogelijkheden. Wanneer u geregistreerd staat bij het BKR kunt u niet meer naar alle partijen toe voor een lening.

Geld lenen met BKR registratie

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en is gevestigd in Tiel. Het BKR houdt bij wie een krediet heeft en of hij/zij aan de betalingsvoorwaarden voldoet. Ze helpen mensen dus om te voorkomen dat ze in de problemen te komen. Echter soms kunt u onrechtmatig een BKR notering krijgen, ook blijft deze BKR codering 5 jaar staan. Geld lenen met BKR registratie kan zeer moeilijk zijn, echter zijn er wel aanbieders die een oplossing bieden. Dit is vaak geen vorm van goedkoop lenen.

Lenen zonder BKR toetsing

De BKR toetsing omvat het opvragen van gegevens uit het CKI, dit doen alleen organisaties die zijn aangesloten bij het BKR. Het CKI is het Centraal Krediet Informatie systeem waarin persoons- en krediet gegevens van personen zijn geregistreerd. De gegevens zijn:

 • Persoonsgegevens: Geboortenaam, Voorletters, Geboortedatum, Adres, Woonplaats
 • Kredietgegevens: Bedrag (of limiet), Belangrijk data in de overeenkomst, Het soort overeenkomst, eventuele bijzonderheden (zoals betalingsproblemen)

Met betrekking tot het opvragen van gegevens uit het CKI gelden een aantal voorwaarden. De BKR toetsing kan bijvoorbeeld niet door elke instantie worden uitgevoerd, daarnaast zijn er situaties waarin een toetsing ook niet nodig is.

Alleen deelnemers aan het BKR kunnen uw gegevens toetsen. Dit zijn meer dan 200 organisaties die het CKI kunnen raadplegen. Deze deelnemerslijst wordt beschikbaar gesteld op de site van het BKR.

Geld lenen zonder BKR toetsing

Tegenwoordig zijn er ook vele partijen waar u zonder een BKR toetsing kunt lenen. Geld lenen met BKR lijkt voor u de oplossing wanneer u geregistreerd staan, maar let goed op de risico’s die er aan verbonden zijn. Zo zijn de kosten voor een dergelijke lening vaak heel hoog en kunt u nergens op terugvallen wanneer u in betalingsproblemen komt. Toch zijn er voor lenen zonder BKR toetsing vaak mogelijkheden bij verschillende partijen. Hiervoor zijn een aantal redenen:

 • Een bedrijf wil zoveel mogelijk leningen verstrekken en neemt daarvoor een groot risico
 • Een bedrijf compenseert de risico’s met zeer hoge rentes
 • Door een goede relatie vindt het bedrijf een toetsing overbodig

Waar houden bedrijven rekening mee voor lenen zonder BKR toetsing?

Het belangrijkste voor BKR kredietverstrekkers is dat mensen toch een hun lening kunnen aflossen en de rente betalen. Hiervoor nemen ze uw persoonlijke en financiële situatie goed onder de loep. Bij het CKI kunnen alleen de volgende gegevens opgevraagd worden:

 • een flexibel krediet
 • producten op afbetaling (postorders)
 • kredietlimiet op uw betaalrekening
 • creditcard
 • mobiele abonnementen

Uw betalingsgeschiedenis bij lenen zonder BKR toetsting

Bij het BKR wordt de betalingsgeschiedenis bijgehouden alleen in de vorm van bijzondere meldingen, als er een achterstand is, of een herstel. Een achterstand wordt bijgehouden vanaf 2 maanden. Dit wordt aangeduid met de letter A (achterstand). Wanneer de achterstand is ingelopen, wordt dit aangeduid met de letter H.

Verdere persoonlijke gegevens zoals uw inkomen, woonlasten en spaargeld staan uiteraard niet geregistreerd. BKR kredietverstrekkers zullen hier wel naar vragen zodat zij een goede risico analyse kunnen maken.

Wie kan een lening BKR toetsing uitvoeren?

Een BKR toetsing wordt uitgevoerd door kredietverstrekkers waar u een lening kunt afsluiten. Om een BKR toetsing te voldoen moet een kredietverstrekker wel deelnemen aan het BKR. Momenteel zijn er 214 partijen lid van het BKR, zij kunnen een BKR toetsing uitvoeren. U kunt altijd deze partijen terugvinden op de officiële website van het BKR. Het gaat hier om financiële partijen maar bijvoorbeeld ook telecom aanbieders. Bij het lenen van geld wordt niet altijd een BKR toetsing uitgevoerd. Direct geld lenen zonder BKR toetsing is bij sommige aanbieders dus zeker mogelijk.

Geld lenen met BKR registratie

Omdat bij geld lenen met BKR registratie er een hoger risico is, geeft geld lenen met BKR wel een aantal nadelen:

 • Het is moeilijker om een geldverstrekker te vinden
 • Vaak krijgt u een zeer hoge rente
 • U kunt moeilijker terugvallen op bepaalde hulp instanties

Doorlopend krediet zonder BKR toetsing

Wanneer u een doorlopend krediet zonder BKR toetsing zoekt kunt u bij dezelfde aanbieders terecht zoals hierboven beschreven. Ook voor een doorlopend krediet zonder BKR toetsing gelden dezelfde voorwaarden zoals bijvoorbeeld een hogere rente. Echter ook een doorlopend krediet is absoluut mogelijk zonder BKR toetsing, echter u moet opzoek naar een passende aanbieder. Uw doorlopend krediet bestaat veelal toch uit een variabel krediet bedrag, daarom is het verstandig om met een laag kredietbedrag in te stappen waardoor uw meer kans heeft om zonder toetsing een doorlopend krediet te krijgen. U kunt ook een creditcard zonder BKR toetsing aanvragen, dit lijkt op een doorlopend krediet.

Persoonlijke lening zonder BKR toetsing

Echter een persoonlijke lening zonder BKR toetsing is een ander verhaal. Een persoonlijke lening heeft als eigenschap dat het veelal geschikt is voor een groter kredietbedrag met een langere looptijd. Hierdoor is een persoonlijke lening zonder BKR toetsing erg moeilijk voor elkaar te krijgen. Echter ook voor een persoonlijke lening zonder BKR toetsing bestaan kredietverstrekker die dit toestaan. Laat u goed informeren, vraag verschillende offertes aan u hoort vanzelf van uw kredietverstrekker uw persoonlijke lening zonder BKR toetsing geaccepteerd is.

Lenen met BKR registratie

Zoals eerder aangegeven zijn er voor lenen met BKR registratie tegenwoordig veel mogelijkheden voor geld lenen met BKR. U kunt bijvoorbeeld terecht bij partijen die geen BKR toetsing uitvoeren, hier zitten echter wel nadelen aan. Voor een kleine bedrag kunt u ook een mini lening afsluiten. Bij een mini lening wordt vanwege de korte looptijd en het lage bedrag geen BKR toetsing uitgevoerd, omdat dit dan niet verplicht is volgens de wet. Ook aan een mini lening kunnen nadelen zitten dus moet u goed de voorwaarden doornemen. Lenen met negatieve BKR registratie is dus mogelijk maar u moet goed opletten.

Deel deze pagina!