Let op! Geld lenen kost geld.

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Naam      Waarom deze aanbieder?
FerratumSnel geld nodig? Vandaag geld gestort! BKR registratie geen bezwaar Vandaag geld
Nationale NederlandenHet bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Gratis offerte
KredietSpotterKredietSpotter, 9 uit 10 dat zij de goedkoopste zijn! Gratis offerte

BKR codering

Heb je een lening en ben je geregistreerd bij het BKR, dan is er normaal gesproken niets aan de hand. Heb je problemen met het aflossen van je lening, dan krijg je wel met het BKR te maken. Je krijgt dan namelijk een ‘BKR codering‘.

Bij betalingsproblemen kent het BKR je een achterstandscode toe. Deze BKR code is zichtbaar voor alle kredietverstrekkers die jouw gegevens opvragen. Hier heb je weinig kans bij het aanvragen van een nieuwe lening of hypotheek. De kans is namelijk groot dat een kredietverstrekker oordeelt dat een lening in jouw geval niet verantwoord is.

Welke BKR coderingen zijn er?

Je krijgt een BKR codering wanneer je twee tot vier maanden achterloopt met het betalen van je krediet of bijvoorbeeld een mobiel abonnement. Maar er zijn nog een aantal redenen waarom het BKR je een code kan geven:

  • Je hebt een aflossingsregeling getroffen nadat de achterstand is ontstaan (code 1)
  • De betaling is opeisbaar gesteld door een incassobureau (code 2)
  • Er is 200 euro of meer van je schuld afgeboekt (code 3)
  • Je was/bent onbereikbaar (code 4)

Geld lenen met een BKR codering

Wanneer je gaat geld lenen met een BKR codering hoeft dat in principe geen probleem te zijn. Echter nieuwe iedere kredietverstrekker heeft direct mogelijkheden wanneer je een lening wilt ondanks een BKR codering. Wanneer je je BKR probleem hebt opgelost geeft de kredietverstrekker dit aan het BKR door. Het BKR zet vervolgens de achterstandscodering om in een Herstelcode (H-code). Maar wordt het krediet beëindigd door het inlossen van de achterstand? Dan krijg je geen H-code. De A-code blijft in dat geval nog vijf jaar lang in het BKR-register staan. Wel wordt de einddatum van het krediet vermeld. Zodoende kunnen andere kredietverstrekkers wel zien dat je geen betalingsproblemen meer hebt. Op dit punt is snel geld lenen ondanks BKR in het verleden weer een mogelijkheid.

Door de strenge BKR normen is geld lenen zonder BKR toetsing tegenwoordig ook mogelijk bij diverse partijen. Lees onze speciale pagina hierover en zie gelijk welke aanbieders er zijn.

BKR codering verwijderen & opvragen

Indien u een BKR codering heeft en toch geld wil lenen kunt u proberen om uw BKR codering te laten verwijderen. Het is verstandig eerst uw BKR codering op te vragen bij Bureau Krediet Registratie te Tiel. Afhankelijk van uw registratie code kunt u vragen de mogelijkheden zijn om uw BKR codering te verwijderen. Echter wanneer u bijvoorbeeld reeds uw betalingsachterstanden heeft ingelopen raden wij u aan direct contact op te nemen met uw kredietverstrekker zodat zij uw BKR codering verwijderen. BKR codering verwijderen heeft als grootste voordeel dat u hierna weer volledig kredietwaardig bent, uw hoeft dus niet meer te lenen met BKR codering maar zonder kruisje achter uw naam wat veelal resulteert in een lagere rente.

Deel deze pagina!