Let op! Geld lenen kost geld.

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Naam      Waarom deze aanbieder?
FerratumSnel geld nodig? Vandaag geld gestort! BKR registratie geen bezwaar Vandaag geld
Nationale NederlandenHet bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Gratis offerte
KredietSpotterKredietSpotter, 9 uit 10 dat zij de goedkoopste zijn! Gratis offerte

BKR

De afkorting BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Het BKR is opgericht in 1965 om het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) te verzorgen. In dit systeem worden alle betalingsverplichtingen bijgehouden van alle Nederlandse consumenten die een krediet hebben of hadden in de afgelopen 5 jaar.

Waarom is het BKR er?

BKR zorgt ervoor dat de consument financieel gezien niet te veel hooi op de vork neemt. Dit doen zij door alle aangesloten deelnemers/bedrijven (zoals banken, geldverstrekkers, postorderbedrijven, telecomproviders etc) te informeren over leningen/kredieten of gsm-abonnementen van consumenten.

Deze BKR-informatie uit het CKI helpt deelnemers/bedrijven bij het afwegen of het verantwoord is een lening of gsm-abonnement te verstrekken aan een consument. Dit is voor beide partijen verstandig. Hierdoor helpt het BKR voorkomen dat de consument teveel geld leent. Geld lenen met BKR is dan ook vaak beperkt mogelijk. Dit betekend dat veel mensen dan ook willen geld lenen zonder BKR, dit is niet altijd mogelijk.

Dus het BKR beslist?

Nee, het BKR beslist niet of er een krediet/gsm-abonnement verstrekt wordt. De deelnemer bij wie de consument een product aanvraagt beslist uiteindelijk of het verantwoord is. Deze besluitvorming komt niet alleen tot stand op basis van uw een eventuele BKR codering, maar wordt gecombineerd met gegevens zoals inkomen, gezinssituatie en woonlasten om tot een verantwoorde beslissing te komen. Snel 2000 euro lenen hangt dus af van uw BKR notering. Wellicht dat een lenen met negatieve BKR registratie dan een oplossing voor u is.

Nadelen toetsing van negatieve BKR codering

Er zijn verschillende vormen van negatieve BKR coderingen. Het kan zijn dat u slechts een hele lage codering heeft, vanwege het niet betalen van een telefoonrekening. In dit geval heeft u niet echt problemen maar kunt u toch geen nieuwe lening afsluiten. Dit is een van de nadelen van een te streng negatief BKR. Wel zijn er tegenwoordig mogelijkheden om ondanks een nagatieve BKR codering een creditcard zonder BKR toetsing af te nemen.

Deel deze pagina!