Let op! Geld lenen kost geld.

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Naam      Waarom deze aanbieder?
FerratumSnel geld nodig? Vandaag geld gestort! BKR registratie geen bezwaar Vandaag geld
Nationale NederlandenHet bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Gratis offerte
KredietSpotterKredietSpotter, 9 uit 10 dat zij de goedkoopste zijn! Gratis offerte

10000 euro lenen

Op zoek naar een nieuwe auto of goede tweedehands en geld nodig? Dat is helemaal niet zo gek. Merendeel van de particuliere auto’s of andere producten van van een dergelijke grote investering zijn betaald met geleend geld. De voornaamste reden hiervoor is dat de maandlast bij het lenen van 10.000 euro niet te hoog uitvalt, deze maandlast is dus goed te dragen. Bovendien is het een bedrag wat u niet zomaar bij elkaar spaart, daar kan enkele jaren overheen gaan. Indien u een auto wilt kopen kunt u kiezen voor een autofinanciering, dit is doorgaans een persoonlijke lening met soms wat extra voordelen omdat u hierover afspraken met de geldverstrekker. Dit kan u voordelen opleveren ten opzichte van een andere lening.

Waar uw lening afsluiten?

Voor een lage maandlast is het uiteraard wel noodzakelijk dat u alle offertes die u aanvraagt goed vergelijkt. Door de hoge concurrentie van verschillende aanbieders is het mogelijk om een laag rentepercentage te ontvangen op uw lening, hierdoor kunt u bij veel partijen goedkoop 10.000 euro lenen. Via deze site kunt terecht bij enkele speciaal geselecteerde partijen waar goedkoop en een snelle behandeling hoog in het vaandel staan.

Wij raden aan om u goed te laten informeren en uw lening uitgebreid te laten berekenen. Zo zou u uw maximale lening kunnen berekenen maar ook andere bedragen zoals 12.500 euro, 15.000 euro, 25000 euro of bijvoorbeeld 5000 euro. Zo ziet u de verschillende maandlasten en kunt een eenvoudig bepalen of 10.000 euro wel een passend bedrag is dat aansluit bij uw wensen en inkomen.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Doorgaans worden er in Nederland alleen persoonlijke leningen of doorlopend kredieten afgesloten. Niet bij iedereen is dit bekend maar tussen beide producten zitten wel enkele essentiële verschillen waar rekening mee gehouden moet worden. Beiden kredietvormen worden doorgaans voor andere doelen gebruikt, maar in Nederland wordt meestal een doorlopend krediet aangeboden door een kredietverstrekker. Onderstaand zijn de belangrijkste verschillen:

Doorlopend Krediet Persoonlijke lening
Variabele rente Vaste rente
Vaste looptijd Variabele looptijd
Boetevrij aflossen Meestal niet boetevrij aflossen
Afgeloste bedragen opnemen Geen afgeloste bedragen opnemen
Doorgaans lagere rente Meer zekerheid

Betrouwbare lening

Indien u kiest om een fors bedrag te lenen is het belangrijk dat u dit bij een betrouwbare partij doet. Wij adviseren daarom goed op onderstaande zaken te letten indien u een lening van 10.000 of meer wilt afsluiten. Door deze richtlijnen geven u een goed beeld over de voorwaarden waar een betrouwbare geldverstrekker aan moet voldoen. Geld lenen is immers ook een kwestie van een vertrouwen en zekerheid dat u een goede lening heeft die aansluit bij uw persoonlijke financiële situatie.

  1. Controleer of de aanbieder een AFM / WFT vergunning heeft, dit is verplicht voor alle aanbieders.
  2. Lees altijd goede  bedrijfsinformatie en het dienstverleningsdocument.
  3. Lees op internet over ervaringen bij goede website. Denk hierbij aan de Radar en Kassa website.
  4. Een vergoedingsfee is nooit verplicht dus dit hoeft u niet te betalen.
  5. Verzekeringen zijn altijd optioneel en nooit verplicht.

Lenen zonder BKR toetsing

Indien u een negatieve BKR codering heeft is het moeilijker om een lening aan te vragen, lenen zonder BKR toetsing wordt namelijk door weinig kredietverstrekkers geaccepteerd. Indien u wel een verstrekker heeft die u een lening biedt dan voldoen deze waarschijnlijk niet aan de voorwaarden die wij hierboven gesteld hebben. Dergelijke aanbieders bieden doorgaans alleen minileningen aan van rond de € 1.000,-. Deze leningen hebben abnormaal hoge admninistratie kosten maar zogenaamd geen rente, u betaald echter altijd veel te veel bij een dergelijke aanbieder.

Deel deze pagina!