Let op! Geld lenen kost geld.

TIP: Vraag meerdere gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk het zelf!

Naam      Waarom deze aanbieder?
FerratumSnel geld nodig? Vandaag geld gestort! BKR registratie geen bezwaar Vandaag geld
Nationale NederlandenHet bekende Nationale Nederlanden is dé populaire nieuwkomer op de kredietmarkt. Gratis offerte
KredietSpotterKredietSpotter, 9 uit 10 dat zij de goedkoopste zijn! Gratis offerte

Snel 1000 euro lenen

Wanneer u over wilt gaan tot het lenen van een bedrag van duizend euro of meer moet u goed de voordelen en nadelen tegen elkaar afwegen. Wanneer u het bedrag direct nodig heeft voor een belangrijke aankoop, kunt u online verschillende offertes aanvragen. Vergelijk de goedkoopste offertes en lees altijd goed alle voorwaarden die aan de lening verbonden zijn. Indien u het gewenste bedrag niet direct nodig heeft kunt u ook kiezen om voor het bedrag te sparen. Dit is natuurlijk altijd beter dan het aanvragen van een lening want dan betaalt u altijd rente.

Verschillende vormen van krediet

Ondanks dat er op internet vele soorten leningen worden aangeboden, worden er doorgaans bijna altijd dezelfde soorten leningen afgesloten. Het gaat voornamelijk om de persoonlijke lening of een doorlopend krediet, alle andere leningen zijn een variant van een PL of DK.  Een steeds populairder krediet is het WOZ krediet, bij dit krediet kunnen mensen de overwaarde van hun huis gebruiken om een lening af te sluiten waarmee ze dan hun huis kunnen opknappen. Onderstaand hebben wij bij enkele bekende leendoelen aangegeven welke lening doorgaans wordt afgesloten. U mag dit overigens zelf bepalen.

Leendoel Soort lening
Auto kopen Persoonlijke lening
Meer bestedingsruimte Doorlopend krediet
Meerdere aanschaffingen Doorlopend krediet
Verbouwing WOZ krediet of doorlopend krediet

Wat zijn uw mogelijkheden?

Voor een lening van duizend euro zijn er in de basis twee mogelijkheden:

  1. U kunt bij een ‘normale’ partij een offerte voor 1000 euro aanvragen. Om dit een relatief laag bedrag is zal de rente hoog zijn. Daarnaast mag u vaak geen BKR codering hebben.
  2. Wat u ook kunt doen is het afsluiten van een mini lening. Een mini lening kunt u afsluiten tot maximaal 750 euro. Het grote voordeel hiervan is dat u de lening snel kunt ontvangen en er volgt geen BKR toetsing. Echter veel van deze partijen bieden absurd hoge administratie kosten en incasseren deze direct van uw rekening. Houdt daarom altijd goed rekening met welke partij u in zee gaat. De adverteerders op deze website bieden geen mini leningen aan.

Voor beide mogelijkheden kunt u bij diverse partijen terecht. Een bank zal niet vaak een lening van 1.000 euro afgeven omdat het een te klein bedrag is, maar kredietbemiddelaars kunt u dit vaak wel realiseren. Voor de tweede mogelijkheid kunt u bij partijen terecht die gespecialiseerd zijn in mini lening. Indien u een lening wilt afsluiten bij een betrouwbare partij moet u goed kijken of de partij een AFM vergunning heeft, er goede ervaringen op internet staan en kunt u het dienstverleningsdocument van de aanbieder doornemen. In dit document moet alle informatie staan over de werkwijze en de vergoeding van de aanbieder,

BKR codering, wat nu?

Als u een lening wilt afsluiten wordt u altijd getoetst bij het BKR, geld lenen zonder BKR toetsing is doorgaans niet mogelijk tenzij uw een minilening afsluit. Afhankelijk van uw BKR codering, licht of zwaar, kunt u in sommige gevallen nog wel geld lenen. Bijvoorbeeld mensen die door een telefoonrekening een BKR codering hebben kunnen soms nog wel een lening afsluiten. Ook behoord een creditcard zonder BKR toetsing tegenwoordig tot de mogelijkheden wanneer een prepaid creditcard aanvraagt. Wanneer u een BKR codering heeft moet u echter wel altijd goed onthouden waarom u deze heeft, misschien is het dus verstandiger om niet nog een lening aan te gaan.

Deel deze pagina!